Κάλυψη αναγκών Δήμων της χώρας σε μόνιμο και έμπειρο προσωπικό του κλάδου ΔΥΠ για τη λειτουργία των ΚΕΠ

Αθήνα, 28/11/2018
Α.Π.: 26

ΠΡΟΣ:
Κ.Ε.Δ.Ε.
Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8
106 78 ΑΘΗΝΑ

ΘΕΜΑ: Αίτημα να καλυφθούν κατεπείγουσες ανάγκες Δήμων της χώρας σε μόνιμο και έμπειρο προσωπικό του κλάδου Δ.Υ.Π. για τη λειτουργία των ΚΕΠ
Σχετ.: Το με Α.Π. 24/21-11-2018 έγγραφό μας με θέμα «Προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού στα ΚΕΠ»

Σε συνέχεια του ανωτέρου σχετικού θα θέλαμε κατ’ αρχάς να αναφέρουμε τα ακόλουθα:

1. Πάγιο αίτημα της Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π. αποτελεί από το 2007, που εκδόθηκε η δεύτερη και τελευταία προκήρυξη πλήρωσης θέσεων του κλάδου Δ.Υ.Π. για τα ΚΕΠ, η κάλυψη αναγκών των Δήμων σε νέο μόνιμο και έμπειρο προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία τους. Αίτημα το οποίο, στους χαλεπούς καιρούς των μνημονιακών ετών που προηγήθηκαν, δεν ικανοποιήθηκε ποτέ, παρά τη διαπιστωμένη μείωση του προσωπικού του κλάδου και αύξηση του όγκου εργασιών και των αρμοδιοτήτων των ΚΕΠ.

2. Το 2018, ένδεκα χρόνια αργότερα, καταγράφεται για πρώτη φορά πολιτική βούληση για νέες προσλήψεις στα ΚΕΠ σε συνάντηση που είχε το Διοικητικό μας Συμβούλιο με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

3. Θέματα μείζονος σημασίας αποτελούν πλέον:
α) ο αριθμός των θέσεων του κλάδου Δ.Υ.Π. που θα προκηρυχθούν το 2019 και
β) η εμπειρία σε θέματα ΚΕΠ που θα πρέπει να διαθέτει το νέο προσωπικό για την άμεση ανταπόκριση στα καθήκοντά του, την οποία σημειωτέον διαθέτουν εκατοντάδες πρώην συμβασιούχοι των ΚΕΠ, στους οποίους πρέπει να δοθεί η ευκαιρία να στελεχώσουν μόνιμα τις υπηρεσίες μας.

4. Ως προς τις θέσεις για τα ΚΕΠ, σε συνέντευξη που παραχώρησε η Υπουργός Δ.Α. στις 17/11/2018 στο web tv της aftodioikisi.gr, έκανε λόγο για ενίσχυση ΚΕΠ είτε σε απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές είτε εκεί που υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, ενημέρωσε ότι υπάρχουν κενά από τα οποία θα ξεκινήσουν οι προσλήψεις -περίπου 80 στον αριθμό- και ανέφερε ότι συνολικά είναι 250 οι θέσεις που χρειάζονται, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για το σύνολο, αλλά θα γίνει το καλύτερο ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις. (https://www.youtube.com/watch?v=Nf5zCKEvkdI&feature=youtu.be)

5. Το ζήτημα της εμπειρίας σε ΚΕΠ παραμένει ανοικτό προς συζήτηση και επιδιώκεται από την Ομοσπονδία μας να ληφθούν αποφάσεις, ανάλογες με αυτές που θα υπάρξουν για τη στελέχωση υπηρεσιών του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» από απασχοληθέντες σε αυτές.

Θεωρούμε βέβαιο ότι η απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία των ΚΕΠ των Δήμων αποτελεί και δικό σας επίσης στόχο και διαρκή μέριμνα. Τα ΚΕΠ, άλλωστε, αποτελούν μία από τις παραγωγικότερες υπηρεσίες των Δήμων και κατά γενική ομολογία την πλέον αναγνωρίσιμη και προσφιλή στους πολίτες υπηρεσία του Δημοσίου.

Για το λόγο αυτό, σας καλούμε, να θέσετε και σεις από την πλευρά σας αρμοδίως -και στη δέουσα υψηλή προτεραιότητα- το αίτημα να καλυφθούν οι κατεπείγουσες ανάγκες Δήμων της χώρας σε στελεχικό δυναμικό των ΚΕΠ με αύξηση του αριθμού των θέσεων του κλάδου Δ.Υ.Π. που προβλέπεται να προκηρυχθούν το 2019. Δεδομένου ότι, η ενίσχυση των ΚΕΠ με νέο μόνιμο και έμπειρο προσωπικό αναβαθμίζει μια από τις σημαντικότερες για τους πολίτες υπηρεσίες των Δήμων και αποβαίνει τελικώς σε όφελος των δημοτών τους.

Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π.

Advertisements